Vief Mama Sharon

Vertel, wie ben je?

Ik ben Sharon den Ridder, 29 jaar, getrouwd met Jack en ik woon in Hendrik Ido Ambacht! Ik ben sinds 23 mei 2019 mama van Tygo den Ridder!

Hoe is je zwangerschap verlopen?

Mijn zwangerschap is heel goed verlopen. In het eerste trimester wel heel misselijk geweest en veel gespuugd maar dit was gelukkig met 15 weken over. Daarna buiten wat bekken klachten ging het prima en was het een hele mooie bijzondere ervaring

Wat vond je leuk aan zwanger zijn?

Ik vond de groeiende buik heel leuk, was ook het moment dat je je buik niet meer hoeft in te houden haha!! Verder vond ik het heel mooi en bijzonder dat zon klein wezentje ineens gaat bewegen in je buik! Elke keer als ik dit voelde werd ik helemaal gelukkig!

Wat vond je minder prettig en hielp je er doorheen?

Ik vond het op het einde wat minder prettig worden doordat het zwaarder werd. Daarnaast was ik zo nieuwsgierig dat ik na 40 weken die kleine eindelijk wilde ontmoeten dat dat ook wel emoties heeft gekost! Maar het feit dat het minder als twee weken zou duren (tot 42 weken) gaf mij wel rust en de begeleiding van Hendrika en Desiree.

Wat voor type moeder ben jij?

Ja wat voor type ben ik...ik ben denk ik het type moeder dat gewoon enorm geniet van haar kindje en misschien ook wel een braaf type hoewel dat nu ook wel afneemt.

Ik was heel erg van de lijstjes en de regeltjes maar begin dat nu ook wel los te laten een beetje en kijk meer wat Tygo nodig heeft.

Ik ben ook wel een beetje een type van wat niet gaat dat gaat niet, bijv. Huishouden boodschappen en die kleine combineren...lukt iets niet, jammer joh morgen weer een dag.

Hoe omschrijf je het karakter van je kindje?

Tygo is een vrolijk jongetje en erg leergierig. Wat ik tot nu toe heb gezien is dat hij steeds meer wilt als dat hij kan! Hij leert wel snel vaardigheden en wil dan verder.

Wat was je baby-hoogtepunt afgelopen week?

Afgelopen week was dat misschien toch wel het zwemmen op vakantie! Daar genoot hij zo van! Maar ook het eten van zijn oefenhapjes of het schaterlachen wat hij ineens liet horen! Allemaal echt te leuk!

Hoe ziet een doorsnee dag er voor jou uit?

7.15 wakker worden

7.30 flesje geven

8.30 Tygo dutje...ik nog even liggen of ontbijten of opruimen en schoonmaken

10.30 fruitje

11.00 flesje geven

Lekker erop uit of ergens heen!

13.00 dutje

15.00 flesje geven

Zelf spelen...

16.45 dutje

18.30 groente hapje

19.00 fles

19.30 billen luchten (lekker bloot spelen)

20.00 slapen

MAMA/PAPA tijd

Hoe was het om de cursus Vief Zwanger te volgen?

Ik vond het heel leuk! Even lekker sporten maar ook de theorie over geboorte, bevallen en zwanger zijn was fijn om te weten!

De partner cursus was ook echt heel interessant en mijn partner heeft daar heel veel aan gehad!

Hoe heb je de geboorte van je kindje ervaren?

Bijzonder! Het ging ineens heel snel. Dankzij de tips uit de cursus kon ik de weeen goed weg puffen en kon Jack precies doen wat ik nodig had! Ook toen ik persdrang kreeg wist hij precies nog wat er in de cursus gezegd was! Toen Tygo voor het eerst op mijn borst lag dacht ik: daar ben je dan, we hebben het geflikt!

Wat ervaar je anders aan moeder zijn dan dat je van tevoren had gedacht?

De emoties zijn heviger. Zeker in Tygo zijn eerste weken gaan er nog zoveel emoties door je heen, die waren heftiger als dat ik dacht.

Wat is je het meest bijgebleven tijdens je bevalling?

Dat ik de laatste tien minuten gelukkig toch nog in bad kon. Al lopend, tussen de weeen door, naar het bad gelopen!

En wat me bij is gebleven hoe kalm Jack bleef en me precies gaf wat ik nodig had.

Welke tips heb je voor zwangere vrouwen?

Geniet van elk moment in je zwangerschap maar ook na de geboorte! Ondanks dat je helemaal trots en gelukkig bent is het soms ook moeilijk en kan je niet altijd genieten van het moment. Wees daar eerlijk in tegen over jezelf en laat de emoties toe zodat je des te sneller weer kan genieten. Het hoort erbij!

Wat wil jij je kindje meegeven?

Geniet van wat komen gaat lieve Tygo! Wees altijd eerlijk en trouw! Ontwikkel hoe jij je wilt ontwikkelen en zorg dat je trots bent op jezelf! Wij zijn al trots op je!407 views0 comments

Recent Posts

See All